Miért jó, ha van üzleti mentorom?

Először is tisztázzuk: Vállalkozó=problémákat megoldó személy.

Üzleti gondolkodás, kreatívitás, szenvedély jellemzi a vállalkozókat. A stílusosan építkező vállalkozók odafigyelnek a részletekre is és egységes minőséget képviselnek minden területen. Egyetértesz?

Ugyanakkor nagyon sok vállalkozó érezheti úgy, hogy hatalmas nyomás alatt van és nincs senki akivel megbeszélhetné a gondolatait, tanácsot kérhetne egy-egy döntés előtt. A vállalkozók magányosságáról sokat olvashatsz különböző vállalkozói csoportokban. 

Persze mondhatod, hogy ezekben a csoportokban meg is beszélhetjük egymás között az vállalkozási kérdéseinket. Ez iígy is van, DE ezek a csoportok üzleti céllal alapultak. Másrészt sok esetben előfordult már, hogy épp egy csoporttag adott rossz tanácsot, vagy lopta/másolta/hasonlóvá tette (válassz tetszésed szerint) az üzleti ötletet.

meeting, conference, laptop

De akkor, mi a megoldás? Van aki támogathat egy vállalkozót? Nos, a Mentor szerepköre sem új fogalom, hiszen már az ókori leírásokban is találkozunk a mentorálás fogalmával. Mi a mentor? Tanácsadó szakember, aki egy másik személyt segít éleményével. Átvitt értelembenAtyai jóbarát, aki pártfogol.

Vállakozóként folyamtosan fókuszban igyekszünk lenni. El várjuk magunktól, hogy csúcsra járjunk. Mindezt napi 24 órában, folyamatosan. Van egy olyan tény, ami más területen, például a sportban, vagy az oktatásban teljesen egyértelmű, de az üzleti világban nem tartják annyira fontosnak még. Hangsúlyozom: még.

Amikor sportolni kezdesz rögtön lesz egy edződ, aki lépésről lépésre bevezet és megtanít neked mindent, hogy sikeres sportoló legyél. A maratont kisebb edzésekkel kezded, az edződ irányításával ugye?

Heggeszteni sem magunktól tanultunk meg, pláne nem úgy születtünk, hanem kerestünk egy tanárt, mestert, aki megtanította nekünk.

Miért lenne ez másképp az üzleti területen?

Ha van egy mentorod, tanácsadód, rengeteg felesleges körtől menekülsz meg. Sokszor ő már ezeket a köröket megfutotta, kitapasztalta és a tapasztalataira, szakmai tudására alapozva olyan tanácsot tud adni Neked, ami segít, hogy elkerüld a hibákat.

Üzleti mentorként magam is ezt tapasztalatom. Ugyanakkor nekem is van mentorom – köszönöm Zsó (Rácz Erzsébet üzleti szaktanácsadó ), akivel meg tudom beszélni a vállalkozásomat érintő kérdéseket. Erről korábban már írtam, a mentorom megóvott már néhány felesleges körtől, pénzkidobástól, így nagyon gyümölcsöző számomra a közös munkánk.

Ne járj felesleges köröket, ne pazarolj pénzt, energiát, hanem válassz egy üzleti mentort, akivel együtt tudsz dolgozni a sikeres vállalkozásodon.

Amíg nem találod meg a mentorodat, (és utána is) adok egy hozzáférést a Stílusos vállalkozók privát Facebook-csoportjához. Ez a csoport csak komoly, stílusos, üzleti gondolkodású kisvállalkozók számára készült. Kérlek, csatlakozz ehhez a csoporthoz, ahol egymás között megbeszéljük a lehetőségeket, trendeket, kérdéseket teszünk fel és megosztjuk a tapasztalatainkat.

Üzleti tanácsadás, mentorálás

Ötletből vállalkozás - vállalkozásfejlesztés Üzleti mentorként segítelek vállalkozásod megalapításában, sikeres üzleti tervezésedben, stratégia alkotásban, pályázati lehetőségek ajánlásában. Már a vállalkozási ötlet megfogalmazásától kezdve együtt dolgozom Veled, a Te sikeredért!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük